Приключенията на Мерлин ( 2008 )

8.64286
Вашата оценка: Няма Обща: 8.6 (14 гласа)
Гледай трейлъра
2008 . Великобритания . 44 мин. minutes.
Review
Изпратено от Radost Ilieva на Вт., 01/04/2011 - 23:05

"Мерлин", вълнуващата фантастична история, отвежда зрителите в света на Камелот, но през 21-ви век. Преди Мерлин (Колин Морган) и Артур (Брадли Джеймс) да станат легенди, те са били млади хора, жадни за приключения. В търсене на любовта и техните собствени съдби, заедно те споделят и всички свои грешки по пътя към славата.

Мерлин е млад красавец от провинцията, надарен с феноменални магически способности. Той пристига в Камелот и още в първите мигове там разбира, че ще има много врагове.

Мерлин тръгва към централния площад, подмамен от шумната тълпа. Там е скована бесилка, на която ще увисне млад мъж, осъден на смърт заради практикуване на магьосничество.

На лобното място на младежа възрастна жена предупреждава крал Утер, че той е взел сина й, но за отмъщение тя ще вземе неговия син. Изрича заклинание и изчезва в облак от прах.
Разтърсен, Мерлин търси кралския лекар Гай. Той започва да разбира, че Камелот не е най-безопасното място, на което би могъл да попадне. Под наставленията на мъдрия лекар Мерлин скоро започва да използва дарбата си не само за да оцелее, но и за да разкрие мистичните тайни на Камелот.
Нетърпелив да опознае новата си среда, Мерлин се запознава случайно с принц Артур – наследника на крал Утер – и двамата влизат в конфликт. След тази среща Гай предупреждава Мерлин, че магията трябва да се изучава, усвои и да се използва за добро, а не за идиотски шегички. И най вече, трябва да се пази в тайна. Мерлин е разстроен. Какъв е смисълът от магията, щом трябва да се пази в тайна?
Младият магьосник разбира за съществуването на Великия Дракон, който Утер държи затворен в пещерите под Камелот. Мерлин много скоро разбира, че съдбата му и тази на Артур са неразривно свързани…

Гласуване

Колко сериала следите в момента?
1
29%
2
14%
3
12%
4
11%
Повече
35%
Общо гласове: 443

Кой е онлайн

В момента са 0 потребители и 0 гости online.