Mind Your Language/Внимавай Какво Говориш (1977 / 1979)

7.5
Вашата оценка: Няма Обща: 7.5 (8 гласа)
Гледай трейлъра
1977 / 1979. Великобритания. Английски. 30 minutes.
Review
Изпратено от Radost Ilieva на Пон., 01/31/2011 - 22:49

Ученето на английски език не е никак лена работа, но пък може да бъде много забавна... в подходящата компания! Това е основното шеговито послание на комедийния сериал „Внимавай какво говориш”.

Сюжетът на сериала се завърта около вечерно училище, в което порастнали мъже и жени от всички краища на света се опитват да научат английски. „Учат” обаче е доста силно казано... Един поглед върху импровизирания клас е достатъчен, за да стане ясно, че те да бъдат научени на английски е мисия невъзможна. Учениците са от най-различни държави – Китай, Индия, Испания, Италия, Германия и т.н. и всеки един от тях си обяснява английските думи и изрази спрямо културата на собствената му държава. Нещо повече – всеки от учениците комбинира англисйката граматика с тази на майчиния му език... а съвпаденията са много редки!

Това докарва до отчаяние техния учител Джеръми Браун, който първоначално вдига ръце от безнадеждните си ученици. С времето обаче колективът се сплотява и всички се сприятеляват. Разбира се, това по никакъв начин не им помага да научат английски! Но поне не докарват Джеръми Браун до лудост... каквата е била съдбата на неговия предшественик!

Колкото и да му е забавно в класната стая, г-н Браун е в постоянна опасност да бъде уволнен, тъй като строгата директорка на училището мис Кортни не одобрява неговия педагогически подход... а най-малко й се нрави факта, че така и никой от учениците на Джеръми Браун не научава каквото и да било!

Сериалът залага най-вече на игрите на думи и двойния смисъл, който се получава винаги, когато някой от героите каже едно, а конкретната ситуация предполага нещо съвсем различно.

Гласуване

Колко сериала следите в момента?
1
29%
2
14%
3
12%
4
11%
Повече
35%
Общо гласове: 443

Кой е онлайн

В момента са 0 потребители и 0 гости online.