Тюдорите (2007)

9.53333
Вашата оценка: Няма Обща: 9.5 (15 гласа)
Гледай трейлъра
2007. САЩ. Английски. 45мин minutes.

Сценаристи:

Актоьри:

Review
Изпратено от gugu на Пет., 06/25/2010 - 10:44

Сериалът разказва за прочутата английска ренесансова династия под управлението на крал Хенри Осми.
В първи сезон крал Хенри отчаяно мечтае за наследник, отчуждава се от първата си съпруга и е запленен от очарователната Ан Болейн.
През същия период кардинал Уолси умело манипулира монарха, като управлява безмилостно и почти абсолютно, докато Хенри до голяма степен следва съветите на кардинала, като успява да осуети поредица от предателства и заговори срещу себе си.
Докато Ан Болейн изкусно съблазнява краля, правейки се на недостъпна, Хенри започва да търси начин да се освободи от брака си с Катерина Арагонска, за да направи Ан своя съпруга.
Тъй като се нуждае от развод, Хенри се обръща към Уолси, който му обещава да му помогне, като отхвърля водещата роля на католическата църква и добрите отношения с испанската династия на Хабсбургите и отвъдморската й империя.
На този фон са отразени личните съдби и политическите интриги на няколко членове на кралския двор, сред които приятеля на Хенри Чарлс Брандън, който е голямата любов на сестра му Маргарет, посланиците на Хабсбургите, алчни и копнеещи за власт заговорници, техните случайни жертви и композиторът Томас Талис.

Гласуване

Колко сериала следите в момента?
1
29%
2
14%
3
12%
4
11%
Повече
35%
Общо гласове: 443

Кой е онлайн

В момента са 0 потребители и 0 гости online.