Катрин Хейгъл

Movies as Актьор
2005Анатомията на ГрейИзи Стивънс

Biography

Катрин Хейгъл Katherine Heigl Роден на 24.11.1978г. в Вашингтон, Окръг Колумбия, САЩ Катрин Мари Хейгъл е родена на 24 Ноември 1978г. във Вашингтон, САЩ. Родителите й са Нанси и Пол Хейгъл. Малко след като се ражда Катрин и родителите й се преместват в Кънектикът, където... Катрин Мари Хейгъл е родена на 24 Ноември 1978г. във Вашингтон, САЩ. Родителите й са Нанси и Пол Хейгъл. Малко след като се ражда Катрин и родителите й се преместват в Кънектикът, където преминава детството на бъдещата актриса. Катрин е най-малката от три деца в семейството. Тя има брат Джон и сестра Мег. Тя е имала и втори брат - Джейсън, но за нещастие той катастрофира през 1986г. В болницата Джейсън изпада в мозъчна смърт, семейството е трябвало да направи трудното решение дали да остави Джейсън с надеждата, че ще се събуди, а тази надежда е била повече от нищожна или да изключат системите и да дарят органите на нуждаещите се. В крайна сметка семейството решава да дари органите на други пострадали. Случка силно повлиява на Катрин, кара я да цени живота повече и я амбицира да се бори, а и също така я учи че в нея има нещо, което някой ден би могло да спаси друг човешки живот и точно поради тази причина става донор на органи.
Катрин от съвсем малка е във светлината на прожекторите. Когато е на 9, леля й й прави няколко снимки в различни пози, за да рекламира шампоанът за коса, който е измислила. Когато се върнала в Ню Йорк, тя пратила снимките и на няколко модни агенции. След няколко дни Катрин е модел на Вилхемина, известна модна агенция. Почти веднага тя пробива и се снима за корица на списания, а много скоро започва да се появява в телевизията. Първата й реклама е на зърнени закуски Чийрос.
Дебюта си в киното прави през 1993 в "That Night" с Жулиет Люис и Си Томас Хауъл. С този филм тя открива страстта си към киното. Още същата година тя участва в драмата на Стивън Содербърг - "King of the Hill". Само година по-късно, през 1994 получава първата си главна роля като тийнейджърката Никол в "My Father the Hero" с Жерар Депардйо. По-това време Катрин все още посещава гимназията в Кънектикът, пише си домашните, снима се за модни агенции и участва във филми, а е все още на 16 години.
През 1995 играе племенницата на героя на Стивън Сегал в " Under Siege 2: Dark Territory", като това е дебютът й в екшън жанра. През 1996 играе главна роля в "Wish Upon a Star" на Дисни. Края на 1996 и цялата 1997 са натоварени години за Катрин, родителите й се развеждат, я тя завършва гимназия през 1997. Още същата година с майка й се преместват в четири стаен апартамент в Лос Анджелис. Това пречи на Катрин да се фокусира върху актьорското майсторство, което в този момент е било диктувано и подпомагано от майка й. Майка се справя доста добре и й осигурява две роли през тази година. "Stand-ins", а също и Европейската продукция "Prince Valiant". През 1998 прави дебюта си в телевизията като партньорка на Питър Фонда в римейка на Шекспировия "The Tempest". "Bug Buster" и "Bride of Chucky" разкриват хорър жанра за Катрин.
През 1999 решава да опита да се снима в сериали и приема ролята на високомерната, но уязвима Изабел Евънс в "Розуел". Макар в плановете й никога да не е влизала кариера в телевизионни сериали, ролята в Розуел я завладява изцяло. Героинята й Изабел, брат й Макс (Джейсън Бер) и приятелят й Майкъл (Брендън Фер) са извънземни, които прекосяват Розуел, Мексико като хора. През целият сериал те се опитват да скрият истината от хората в Розуел и Правителството. За да популяризира ролята си в сериала Катрин се снима в "ТВ Гайд", "Максим" и "Тийн", а също така и участва в няколко ток шоута. През трите години, в които работи по "Розуел", Катрин намира време да се снима в няколко филма. "100 Girls" (2001), вторият филм е "Valentine" (2001), хорър филм с участието на Дейвид Бореанз и Денис Ричардс.. През пролетта на 2001 Катрин приема ролята в "Critical Assembly" на Ен Би Си, но поради известни проблеми филмът излиза чак през 2003г.
Когато през 2002 прекъсват "Розуел" Катрин се намира доста заета с различни проекти. Един от тях е римейка на класическия "The Twilight Zone" (2002). През 2003 участва в "Descendant" психологически трилър по романа на Едгар Алън По - "The Fall of the House of Usher". През 2005 участва в "Romy and Michele: In the Beginning", което се явява предистория на филма от 1997 "Romy and Michele's High School Reunion" с Лиса Кудроу и Мира Сорвино. През лятото на 2002, Катрин прави една от големите стъпки на живота си като подписва с "William Morris Agency", която е една от най-добрите и престижни агенции в развлекателната индустрия.
През 2005 участва в медицинския сериал "Анатомията на Грей"( gray's anatomy) в ролята на д-р Изаебел 'Изи' Стивънс. Това не спира Катрин обаче да продължи да се снима в различни продукции като "The Ringer" (2005), "Zyzzyx Rd." (2006), "Caffeine" (2006), "Knocked Up" (2006), "27 Dresses" (2008).
(повече) (по-малко)
Актьор / Актриса: 1. 27 сватби (2008) ... Джес 2. Позабременяла (2007) ... Алисън Скот

Гласуване

Колко сериала следите в момента?
1
29%
2
14%
3
12%
4
11%
Повече
35%
Общо гласове: 443

Кой е онлайн

В момента са 0 потребители и 1 гост online.