Дарма и Грег (1997-2002 г.)

9.81818
Вашата оценка: Няма Обща: 9.8 (11 гласа)
Гледай трейлъра
1997-2002 г.. САЩ. Английски. около 22 minutes.
Review
Изпратено от Radost Ilieva на Съб., 01/08/2011 - 13:51

„Дарма и Грег“ (на английски: Dharma & Greg) е американска телевизионна ситуационна комедия, излъчвана от 1997 до 2002 година по ABC.

Дарма (Джена Елфман) е дъщеря на хипита и инструктор по йога. Грег (Томас Гибсън) e представител на висшата класа, син на богати републиканци от Сан Франциско. Дарма и Грег се женят след първата си среща.

Шоуто се фокусира на брака им и компромисите в техния съвместен живот. Повечето от епизодите са снимани в или около Сан Франциско.

Герои

Дарма - Дарма Свобода Монтгомъри, Финкълстийн (Джена Елфман) е съпруга на Грег и дете на цветята. Тя е освободена до крайна степен, но също така може да прави компромиси и да прощава на други хора. Дарма насърчава Грег да търси щастието, вместо да търси начини да печели пари. Дължи много на Аби и Лари, които са я обучавали вкъщи. Тя е била ограничена в това да разбере повече за западната култура и много наивно и доверчиво се отнася към непознати. Името ѝ е понятие от индийската философия.

Грег - Грегъри „Грег“ Монтгомъри (Томас Гибсън) е съпругът на Дарма. Той е честен, стегнат, свестен, макар понякога изненадващ с идеите си мъж. Животът на Грег е бил прекалено банален, преди да срещне Дарма и да се ожени за нея. Оттогава той е човекът, който се опитва да предвижда ексцентричните постъпки на своята съпруга. Макар че неговите и роднините на Дарма са много различни и не се разбират, той никога не би си помислил да прекрати брака си. Винаги показва, че е възпитаник на Харвард.

Кити - Катрин „Кити“ Монтгомъри (Сюзън Съливан) е майката-снобка на Грег. Кити е преставена като манипулативна, обичаща да контролира жена. Друга характерна черта е да съветва другите, когато мислят да направят нещо лошо. Принадлежаща към елита, тя първоначално не харесва това, че става роднина с Дарма и семейството ѝ.

Едуард - Едуард Монтгомъри (Мич Райън) е ексцентричният баща на Грег. Начело на индустрията на Монтгомъри. Наричан е от бащата на Дарма „Ед“, а той от своя страна се обръща към него с Финкълстийн. Ед често пие мартини и скоч.

Аби - Абигейл „Аби“ Кейтлин О'Нийл (Мими Кенеди) е грижовната майка на Дарма, която насърчава дъщеря си и зет си да си родят деца. Макар че те имат голяма дъщеря и по-малък син, тя и Лари не са женени. Тя приема напълно Грег, въпреки че има непрестанни конфликти с неговите родители.

Лари - Майрън Лоурънс „Лари“ Финкълстийн (Алан Ракинс) е бащата на Дарма. Той е стереотип на хората от шестдесетте, които винаги защитават някаква кауза. Лари пуши марихуана, но досега това не доказано напълно.

Джейн - Джейн (Шей Д'Лин) е приятелка на Дарма. Тя обмисля неща за мъжете или измисля нещо дяволско. В хода на шоуто тя сменя цвета на косата си от кестеняв на червен, на рус. Тя и Дарма се срещат, когато търси нови приятели сред непознати. Дилън напуска сериала в края на четвъртия сезон, но пак се появява като гост в сезон пет.

Пийт - Пийт Кавана (Джоел Мъри) е един от приятели на Грег. Той е особено мързелив и е женен за Джейн за известно време. Неговият живот може да бъде разбран от интериора в апартамента му. Масажиращ стол, малък хладилник и видео касети.
„Дарма и Грег“ в България

В България сериалът започна излъчване по bTV през 2000 г., дублиран на български.

По-късно повторенията на излъчените епизоди са пуснати по Fox Life.

На 20 май 2010 г. започна повторно излъчване по bTV Comedy, всеки делничен ден от 18:00 с повторение от 11:00.

Ролите се озвучават от артистите Елена Бойчева, Христина Ибришимова, Васил Бинев и Георги Георгиев - Гого.

Гласуване

Колко сериала следите в момента?
1
29%
2
14%
3
12%
4
11%
Повече
35%
Общо гласове: 443

Кой е онлайн

В момента са 0 потребители и 0 гости online.